Kom oss nära – på håll!


Vi deltagare i kursen Konst-projekt, VT-21, har tillsammans med våra lärare, under terminen tillsammans stött på en del utmaningar, med att som en praktisk kurs följa de restriktioner som råder.

Att inte vara för många i ateljén på samma gång, att inte kunna gå på utställningar och studiebesök och sämre möjligheter att lära känna varandra och få till det där sköna Folkhögskole-hänget. Det har ibland varit minst sagt klurigt att hålla digitala lektioner tillsammans och arbeta på nya plattformar. Pondusen att sätta sig och arbeta på eget initiativ hemma, tekniskt strul, minskad fhs-gemenskap, feedback och mod att presentera sig digitalt och så vidare..

Håll i/ut/avstånd/er frisk – meningar som fort blev nötta, men inte meningslösa att eftersträva. 

Alla blommor behöver en humla. Tillsammans med vår humla har vi fått denna termin att gå ihop, bli givande, utmanande och rolig på ett nytt sätt. Över google meet har vi trevande lärt känna varandra, på våra skol-instagrams har vi peppat varandra och tagit del och inspiration av varandras konst. När vi nu på slutet till sist fått samlats mer, över bla. hängning av utställning i ateljen har det ändå känts som att vi blev en klass som hör ihop. Tillsammans har vi kämpat med skapandet och nu fortsätter vi kämpa tillsammans för att nå ut med det vi skapat. Med terminens vitt skilda verk samlade på hemsida och i ateljen är det tydligt: Terminen har varit otroligt givande och det har skapats mängder av fantastisk, unik och varierad konst.

Drottningen föder upp varje års nya kull. En brokig skara/bukett av blommor. Håll i hatten och håll fanan högt – för konsten! Låt konsten blomstra!


Stort tack till, 

Humlan Lange, Therese Jonsson Szatek, Fredrik Carlsson, Martin Skoog och Lisa Boda.


text av: Natalie Karjalainen och Wera Lager